CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Wednesday, August 25, 2010

♥ ugut bunuh ♥

hmm..tak sabar nk tulis entri kali ni..huhu..seram sejuk kitorg dibuatnye..huhu..tepat jam 1.30 ptg..kami turun laa nk g class..tgk2 sebuah bus pon xde..huhu..tunggu punya tunggu dah hampir sejam..so pak guard alamanda suggestkan kami call driver bus berkenaan..huh..kami pun menurut perintah..memandangkan ramai di antara kami yg ade test kol 2 ptg..dah kol 2.20 pon bus br mendarat kt pintu pagar uitm..huhu..dah hampir kol 2.30..mesti masuk class lmbt..huhu..bila masuk je dalam bus..salah seorg drpd kami tny lah pkcik bus tu nape dye dtg lmbt..pastu..tak pasal2 pakcik tu nk marah2..smbil maki hamun kami..kami bukan marah dye pon..juz tny je..lepas tu dia mulalah nk tengking2 kami dalam bus..macam org gila pon ade..time tu kaki aku..seram sejuk dibuatnya..sbb selama ni aku tak pernah kena tengking2 macam tu..
pakcik bus tu mengeluarkan kata2 yg kesat sekali..dia ckp mak bapak kitorg ajar kitorg mcm tu ke..belajar tinggi2 tau nk complain je..sepanjang perjalanan ke beringin, dia membebel2..kami buat2 bodo je..sbb takot nk pndg muka dia..tambah2 pulak tak laa ramai pon dalam bus time tu..takot jd pape yg pelik pulak kn??huhu..dah hampir nak sampai beringin..tiba2..pemandu bus tu mengeluarkan satu statement berani mati.."korg tau tak kenapa perempuan sekarang ramai mati kena bunuh??"..sebabnya perangai suka complain laa..dalam hati aku dah menyumpah2 pakcik tu..pastu dia ckp lg "korg tak kenal aku ni sape lg..nnt br korg tau..kalau aku ada pisau sekarang dah lama aku tikam,cucuk2 n sembelih korg semua.."huhu..TAKOTNYE..tak pernah org ugut sebegitu rupa sekali..kami pon dgn nervousnye cpt2 turun dari bus tu..huhu..ada seorg rakan kami sempat call 999 untuk wat report..huhu..tp tanpa disedari tindakan kami disedari pemandu bus berkenaan..alamak..KANTOI..dye terus turn dari bus bercekak pinggang pandang kami semua..dalam hati aku..dah laa aku pakai bj kurung ni..kalo dye kejar sempat ke nk lari..huhu..tanpa memandang kiri dan kanan mase melintas jalan aku pon terus lintas je..sbb takot sgt..nasib baik xde kerekta ke moto..kalo tak dah mati katak kt tgh jalan tu..huhu..ni laa cerita ku..akn ku update lg cerita ku nnt yea..tp yg pasti..aku dah FOBIA nk naik bus g class..huhu..~!


sempat lg tersenyum dalam keadaan nervous dan takot..~!

No comments: