CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Saturday, December 11, 2010

♥ 7 Jenis Cinta ♥


Assalamualaikum. dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..waa.. dah 2 hari yea fira tak update blog ni..bukan ape dah tak tau nk tulis ape..haha..sbb fira macam rase nk diamkan diri laa..hehe.poyo btol kn??haha..ocay..kali ni fira nk share sumthing dgn kwn2 sume..haha..dengan memahami jenis kisah cinta kita, happy ending bukan sekadar mimpi & nak tahu apa saja cerita cinta itu?? Jom..

1. CINTA PERTAMA
Kadang-kadang boleh berubah seiring dgn waktu. SO, pandai2la bagaimana merawatnye supaya cinta pertama tetap segar.. first love never dies.. yang pertama belum tentu yg terbaik.. tetapi yang terakhir biasanya yg terbaik..btol ke??hehe..

2. CINTA PEMBIMBING
Hmm.. yg ni biasanye dialami oleh sebahagian besar wanita. Kebanyakan drpd kita ingin mendapatkan pasangan yg blh memberi pengetahuan tentang segalanya..Pasangan yg juga blh menjadi guru seorang yang boleh kita jadikan idola dan yg dpt menolong mengembangkan bakat diri kita..

3. CINTA MENGGODA
Seseorang yg terlalu mencintai kekasihnya, walaupun telah ditinggalkan pergi tetap yakin bahawa si dia tetap akan kembali kepadanya.

4. CINTA BERBEZA STATUS
Hal ini tak jadi masalah andainya kedua2 belah pihak aman bahagia. Tapi perbezaan status social yg terlalu jauh kadangkala blh membuat salah satu pihak merana bila ikatan emosi di antara keduanya kurang kuat mcm kisah cinta Kassim Selamat peniup saksofon dgn Sabariah anak Nyonya Mansor tu la..

5. CINTA 3 SEGI
Tak kurang juga ada wanita yg tertarik kpd lelaki yg dah terikat atau sebaliknya ada wanita yg gemar main cinta walaupun dah terikat..contohnye suami org tu laa kn??haha..Dalam hal ini,telah menimbulkan cabaran dan dugaan yg cukup sukar ditepis..haih..macam2..

6. CINTA SI PENYELAMAT
Ini kisah cinta apabila kita selalu menolong si dia setiap waktu, setiap masa. Si dia menganggap bantuan kita ikhlas, sedangkan kita pula menunggu balasannya..so, berikanlah cinta yg tulus kpdnya..Think positive!

7. CINTA DAN USAHA
Cinta itu perlukan usaha jugak..mana boleh kita duduk dalam rumah menunggu saja org masuk meminang..usaha kene ada juga. Oleh itu..berusahalah kita utk mendapatkan cinta yg kita inginkan..waa..hehe..

P/S: Apa yg pasti cinta yg Agung itulah yg kekal abadi dan kasih manusia sering bermusim.. sayang manusia tiada abadi Kasih Tuhan tiada bertepi..sayang Tuhan janjiNya pasti..


5 comments:

Prince Halilintar said...

"Siapalah aku menolak cinta,
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa,
Hidup ini tidak akan sempurna,
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa..

Dengan cinta kenal Pencipta,
Dengan cinta kenal RasulNya,
Kerana cinta kenal saudara,
Bahagia keluarga,
Oh indahnya CINTA..."

safirah ahsanuddin said...

hehe..lagu nasyid tu..fira ske gak..tp tak igt laa ape tajuk dye..hehe:)

waney said...

cinta pertama akn owaz lam ati walau tak kn bisa memilikinya..hee~! :)

safirah ahsanuddin said...

yup..dats rite..hehe..fira phm perasaan wane..hehe..dun be sad k cyg:)

waney said...

heheh..insyALLAH~! :)