CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Thursday, November 17, 2011

♥ Terasa Gila ♥

Assalamualaikum honey boney:) Apa khabar semua?hopefully sihat lah yea..fira sekarang ni agak kurang sihat la..mana tak nya..ke-buzy-an yang melampau..haha..seriously mmg bz ouh..banyak kerja tak setel lagi..and hopefully i want to settle everything before study week..huhu..penatnya hari2 tido lambat..nak borak panjang2 pon tak sempat dah..huhu..takpe lah..kurang sikit dosa kan..ye tidak Mr Amir? hehe..merepek laa kan??heee..tapi call mak sempat yea..setiap hari sebelum g class mesti akan call mak dulu..heee..

Actuallynya fira memang terasa gila dengan someone ni..tapi takpe lah..i dun really understand what is happening..tapi takpe la..perjalanan hidup ni panjang lagi..kehadiran kawan memang sangat penting..kita jangan ingat sekarang kita senang and kita akan terus senang..mesti satu hari kita akan ditimpa kesulitan jugak..sape yang akan kita cari kalau bukan kawan? macam orang selalu cakap laa..bumi ni kan bulat..tak semestinya kita akan selalu berada di atas..hee..kadang2 akan jatuh juga..( haih..apsal emo tiba2 ni??) hahaha..poyo lah kau fira..hehe..

Dah jangan nak merepek lagi..seronok hari ni dah khamis..sebab esok xde class..at least relax sikit..tapi jangan nak over relax yea..keje minggu depan yg nk kenasubmit banyak hoi..dengan test nya lagi..hehe..enjoy sikit2 suda..heee..Ok lah..nanti story morry lagi yea..Have a nice day ya!

P/S: Sedih sikit dengan sikap anda..Thank you for being such a nice friend..:)

Friday, November 11, 2011

♥ Apa Pandangan Anda ♥

Assalamualaikum semua..Good morning..hehe..tiba2 hari ni fira rasa geli hati pulak bila baca satu post ni..so nak tny laa apa pandangan korg kan..Walaupon dalam keadaan kekangan masa ni tapi sempat lagi nak update blog kan?hehe.. Ada apa dengan gambar kat atas tu..tu laa mantan Perdana Menteri Malaysia kan..hehe..

Ocay issue nye bermula kat sini..fira ada follow satu page kat Facebook..Page Tun Dr Mahathir Mohamad..actually dah lama jugak perhatikan page tu..sebab update dia semua tak macam Tun Dr yang update..macam agak kebudak2 kan macam kita sikit lah kan..memang kat setiap post dia akan tulis ADMIN kat bawah tp issuenya pagi tadi dia ada post pasal lawak kerajaan Malaysia tak benarkan pemakaian tudung di IPTA n IPTS..itu memang lawak tapi bagi fira itu tak patut di post kat wall Tun Dr kan?? Apa pendapat korg?

So fira pon ada laa comment macam ni "kenapa post macam ni rasanya macam tak patut..sekadar pandangan" lepas tu ada ramai lagi orang lain comment tak patut post macam tu di wall Tun Dr..Admin tu tak terus meloncat..hehe..sebab dia tak boleh terima pandangan orang lain..fira igt fira je macam tak puas hati tp ada jugak golongan professional yang lain tak berpuas hati..memang timbul la kekecohan kat wall Tun Dr. macam kelakar pon ada jugak..sebab Admin dia tu macam kanak2 lagi..

Bg fira bila post yg merepek2 ni mencemar lah page Tun Dr..sebab Tun kan orang tersohor di Malaysia..tak kan lah Tun punya pemikiran macam tu..macam tak logic..hehe..So apa pandangan korang semua??hehe

P/S: Admin tu dah remove fira kat page tu..haha..and org yg tak bersependapat dgn dia..:)


Thursday, November 10, 2011

♥ I'm Coming ♥

Beloved Mom:)

Assalamualaikum everyone..Long time tak jumpa kan? U guys know wut mmg malas gila nak update blog..in other words laa kan TAK CUKUP MASA..hehe..soo many things to tell u guys..byk bnda happen tp takpe..mgadu kt ALLAH kan lbih baik..hehe..first of all nak cite pasal life bila masuk Degree ni..

Life Degree sgt lah hectic u know..bg some people yg rasa fira ni poyo ke apa lantak laa ek..i dun mind..WHY?? sbb setiap org ada tahap pembelajaran yg tersendiri..hehe..tak boleh compare dgn org lain..ada org belajar sikit je dah boleh faham..ada orang byk kali belajar baru faham..ada orang tak suka buat assignment last minute sebab nanti dia akan jadi gelabah..hasilnya pon kurang memuaskan..kerja lepas tangan..(tu diri sendiri laa..) I dun mind wut u guys wanna say bout me..yang penting fira tak suka life kelam kabut..kalau terpaksa nak buat macam mana kan..tapi kalau ada masa i'll do my best untuk siapkan untuk yang terbaik..:) Sometimes org ckp fira ni cerewet..salah ejaan masa typing tak boleh ..tapi i dunno why..lepas intern kat RHB Insurance, mmg jadi mcm tu..sbb masa kerja sana my ex-bos mmg amat particular pasal sume ni..my bos ckp kita kena bg org impress dgn cara kita buat kerja..walaupon tak tau tp kita kena buat yg terbaik..hehe..i'll keep his word..Thank You sooo much En Hanafiah..really appreciate ur advice..



The next thing, pasal Convo..alhamdulillah dah konvo jugak akhirnya..tp jgn nk over yea..br konvo diploma..hehe..bukan degree lagi..Mak cakap jangan terlalu gembira bila dah konvo sebab selagi kita tak dpt kerja kita jangan nk berbangga sgt memiliki segulung ijazah..wut to do is pray for God..insyaALLAH Allah akan bg rezeki kat kita semua..Sebab tu kita boleh tgk sekarang, ramai yg result bagus tapi tak dapat kerja jugak..tapi ada ugak yg result biasa2 je dapat kerja dulu..sbb itu adalah REZEKI yg ALLAH bg..walau mcm mana pon kita kena berdoa..hehe..






 
P/S: InsyaALLAH pasni try untuk update more ya!..hehe..kalau ada free time laa ek..:)

Saturday, July 30, 2011

♥ Ramadhan Datang Lagi ♥


Assalamualaikum semua..Alhamdullillah diam tak diam dah nk masuk bulan Ramadhan dah..kejap btol masa berlalu yea..Alhamdullillah kita masih sempat bertemu Ramadhan kali ini..kita kena laa bersyukur..yea kawan2..mana lah tau kita tak sempat bertemu Ramadhan seterusnya..ajal maut semua kuasa ALLAH..

Dikesempatan ini fira nak menyusun spuluh jari memohon kemaafan atas segala salah dan silap fira selama ni..halalkan makan minum kalau ada pernah termakan korg punya makanan ke k..maafkan jugak kalau pernah ada terkasar bahasa dengan sesiapa..mungkin secara sengaja atau tak sengaja..fira nk bersihkan hati nk menempuh bulan Ramadhan ini..hopefully bulan Ramadhan ini akan lebih bermakna..AMIN..hopefully..Semoga kita semua dapat meningkatkan keimanan kepada Allah Taala..Bulan Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan.

Kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban. Bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang Ramadhan ini, di sini dibawa hadis yang menceritakan mengenai kelebihannya.

Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-

P/S: Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..:)

Saturday, June 11, 2011

♥ Chicken Pox Menyerang ♥



Hello hunnie bunnie!! Ada apa dengan pic atas nih?? OOPPS!! Chicken Pox..bukan baby ni je kene..org dah besar cm fira ni pon kena jugak..tu laa..masa kcik dulu tak nk kena..bila besar kena merana ouh..kepala yg sakit lebih..badan tak gatal sangat..

Mula mula fira dapat MC for 3 days..tapi macam tak cukup je nak recover balik sbb muka dah macam katak puru dah..oh NO!! hopefully xde parut yg kekal lah yea..orang tua tua cakap kalau kena chicken pox kepala yang akan sakit sakit lebih..tp mmg btol..dah tida hari berturut2 sakit kepala gila..kadang kadang sampai nk tumbang..

Tapi bila baca blog certain people..orang cakap kalau kena chicken pox tak boleh makan benda berminyak,telur n ayam..HAHA..selama 4 hari kena ni fira belasah je sume..hehe..Ada surah yang boleh diamalkan (oleh pemilik blog tu laa..) :- 

" waktu ini aku ada amalkan doa demam campak mungkin dapat membantu, doa ini dipetik daripada buku “ikhtiar penyembuhan penyakit” oleh Dato’ Dr. Haron Din. Bacaan doa melibatkan kombinasi surah Al-Fatihah, Selawat Syifa’, dan surah Al-Hasyr ayat 21-24"


P/S : alhamdullillah so far badan fira mcm dah kering laa chicken pox nye..tapi kepala mmg sakit gila..rasa nk demam je..kadang kadang ok..kadang kadang tak ok..bila tak ok tido je laa keje nye..doakan fira cepat sembuh yea kawan kawan:)

Friday, March 25, 2011

♥ Saya Tidak Sihat Cikgu!! ♥

Saya selsema cikgu!! Haha..tibe2 teringat masa zaman sekolah dulu..Alahai..sakit sudah datang kembali..saya sudah kembali tidak sihat..haih ayat skema laa plak..hehe..untuk pengetahuan reader2 sekalian..fira ni jenis yg susah nk sakit tau..last demam yg paling truk pon mase darjah 6..pastu tak pernah demam truk2..orang ada ckp sakit ni penghapus dosa..btol ke??

 Hari ni dah hari kedua fira tak g office..sbb dpt MC dua hari..suppose kne g HKL for futher check up..tp alamak..sy tak nk..kne msuk wad itu confirm..sbb kne tambah darah n semua lah..tp tak nk g jugak..i'll try sendiri cmne nk naikkan drh blik..haha..( sorry..saya mmg degil )..

Hari ni dah rasa sihat sikit..sbb dah boleh kemas satu rumah..basuh baju sume..pastu tibe2 rasa lembik..pastu tido lah..haih makan ubt pnt ouh..asyik tertido je..rasa mcm demam lg..tp kdg2 rasa kuat..ntah laa..tak tau laa sakit ape..huhu..

Doakan saya sihat yea kawan2..nnt leh g office..kt office byk keje yg tergendala..alaa..tak ske laa..hari isnin ni saya mesti sihat dan kuat..hehe..Ya ALLAH berilah kekuatan kepada hamba Mu ini..AMIN..

P/S: nk makan bubur nasi hari ni..!! maaf terkeluar dr topic:)

Sunday, March 20, 2011

♥Mode : Macam - Macam ♥


Assalamualaikum semua..hehe..dah lama tak bersua..sekarang kembali bersua..actuallynye mcm malas nk update blog..tp disebabkan blog ni dah byk berjasa..so kne lah update..hehe..dgn cara berblogging lah dpt meluah kn semua perasaan yg dah lama simpan..orang selalu ckp fira ni manja..kena ni sikit tak boleh..kene itu sikit tak boleh..btol ke??tak pe lah..semua org ade perception yg berbeza..but as for me..i think i'm strong enough..tp myb tak tunjuk kot..for example, fira dah pernah lost my beloved DAD mse tgh SPM..fira dah laa rapat dgn ayah..kalau korg ape korg semua rasa..eh..tiba2 teremo plak..tak lah..ni sebagai satu contoh je my dear fren..hehe..tak de lah emo..haha..


I miss adik2..oh no..saya sgt HOMESICK..rindu sgt..bile sedih je call adik2 trus happy..diorg lah pengubat kesedihan..sampai kan tgk budak2 pakai bj melayu g masjid pon terus nangis..sbb i miss them..haha..mcm mana lah hidup tanpa diorg..mesti sunyi gila..sumpah:)..tp bila nk balik Penang ni??huhu..


I miss arwah ayah too..semoga roh ayah tenang di sana..AMIN..since ayah xde family pon dah mcm plik..macam2 masalah yg timbul..tp takpe..insyaALLAH ni semua dugaan untuk kami semua..as ayah told me last time suh jaga adik2 btol2..insyaALLAH..fira akan jaga adik2 semua..hidup tak semudah mcm ayah ade dulu..huhu..haih tiba2 touching..aduhai..

Ok lah..cukup lah setakat ni update bloh..insyaALLAH pasni lg rajin update blog..hehe..coz pasni mcm dah mls nk bercerita..better taip dkt blog je..hehe..ade masa fira visit blog sume k:)

P/S: mode tak btol..rasa nk nangis,marah,ketawa..hehe:)

Thursday, February 03, 2011

♥ Portuguese Grill At Midvalley Megamall ♥

Hi semua!! wah sudah lama yea fira tak mengupdate blog..hehe..bz laa..tak sempat laa..tapi kadang2 tu mcm malas jugak..hehe..ade sape2 rindu saye tak?hehe..Actually fira nk story something..hehe..sal makanan laa..ape lg..tu mmg fav ok?makan dan makan..haha..tgk makanan kt bawah ni??sedap tak??hehe..Fira selalu g makan kt sini..nk tau tak kt mne?kt Midvalley..hehe..mesti korg igt sume makanan ni MAHAL gile kn??actually nye tak pon..standard je..biase2 je..fira rase kalo korg g makan kt gerai tepi2 jalan lg mahal kot..dah laa tak sedap lak tu..hehe..oops..:)

Grill Lala with Ladies Fingers


Grill Stingray with Ladies Fingers


Ikan Bawal with Ladies Fingers

haa..ni laa kedainye..kt food court Oasis..

tgk..ramaikan org??hehe..jgn berebut..sabar2..
Haa..amacam..dah tgk pic kn??terliur tak?ape lg..jom laa serang Mid Valley..harga dye pon berpatutan ok..hehe..haritu fira makan Pari Sotong..sekali dgn nasi juz RM 7.90 je..berbaloi kn?? sbb mmg sedap pon..tepuk dada tanya hati..hehe..


P/S: nak ajak yang tersayang g jugak nanti..hehe..:)

Sunday, January 16, 2011

♥ Belajar Berdikari ♥

Hye2..waa..sudah lama tak mengupdate blog..sorry laa my bloggie sume..bz sikit laa bila dah start practical..bgn awal..balik malam tido..br tau macam mana org keje..sebenarnye tak best..letih ouh..mcm tak de life..bek blaja..haih tak sbr nk blaja..huhu..tp masa practical ni laa boleh blaja sume..hehe..ok lah..dah kawin nnt tak nk keja lah..nk dok umah jaga suami n anak je..haha..sbb fira ni cpt sgt letih..bkn keje je..kalo kuar g shopping pon..blik mesti trus tido..padahal g shopping je pon..haha..


Ok..ape kaitan dgn topic kt atas tu ha..actually bila dah start practical ni..fira rasa dpt blaja bny benda..haha..bukan apa..selama ni nak naik bus dr kolej alamanda g mid pon takot nk nek sorg..haha..kena ada kawan teman..haha..tp sekarang dah biasa..g keje naik bus nek lrt sume sorg je..haha..cayalah..kalau kt penang pon mmg jarang kuar umah..kalo kuar umah pon dgn mak je..haha..waa..gila baik kn? sorry terpuji diri sendiri lak..hehe..


Btw, fira practical kt RHB Insurance..tak jd g Standard Chartered..hehe..sbb..mcm jauh je..RHB lg dekat kot..hehe..tp kt RHB dapat blaja byk bnda..best laa..dr tak tau pape..da dpt knowledge tu..hehe..sume tempat ada kelebihan dan kekurangan tersendiri..sume pon tak kn perfect..macam org laa jugak..mana ada org perfect..ALLAH je yg perfect..hehe..sume org buat salah..eh..lari dr topic pulak..hehe:)


P/S: hehe..sudah lama tak update blog..sorry yea..da lama tak visit blog org jugak..nnt ada masa fira jenguk2 laa k:)

Tuesday, January 04, 2011

♥ Tak Sabar ♥

Salam semua..Wah wah wah..sudah lama tak menjenguk ke blog..bukan ape lately ni mcm agak bz laa..hehe..bz laa sgt..hehe..tp sebenarnye mmg bz pon laa..bz menyesuaikan diri kt umah sewa br..bkn sng nk sesuai kn diri kt tmpt baru..tambah2 plak fira ni sorg yg penakut..nk g mane2 pon kne ade org teman..


So skrg ni dah rasa mcm kena survive sendiri laa plak..hehe..kena blaja hidup berdikari..walaupun fira dari form 1 lg dah mmg berjauhan dgn family..tp rase biase je..sbb selalu nye dok asrama sume ade org jaga..kt TKC ade warden..kt UiTM ade pak guard n mak guard..rasa selamat laa..sekarang ni..tak de sape2..kene jge diri sndiri laa..hahaha..dah besar weyh..sila sedar diri..hehe..oh ni I'M 21 YEARS OLD..waa..dah tua ouh..hahaha..


Btw, sekarang ni fira da kt KL laa..practical start next Monday..10 Jan..fira practical kt Standard Chartered..alaa..yg fira g interview hari tu..hehe..alhamdullillah dapat..walaupun truk kena hentam..rasa tak sabar pulak nk practical ni..sebab ramai my frens yg da start..hehe..


Semalam fira dah g explore tmpt baru..haha..belajar mcm mana nk naik LRT sume laa..naik bus..lintas jalan sana sini..hehe..kalo korg nk tau..fira ni mmg seorg yg penakot..nk lintas jalan sorg2 pon tak berani..rasa seram sejuk je..apatah lg nk kuar jalan2 sorg2..mmg tak laa..haha..tp ape pun da nk start practical ni kne jd berani laa..hehe..


So fira nk prepared laa ape2 yg patut..hehe..contohnye tak leh laa nk pakai heels sgt da..kne pakai kasut yg selesa n flat coz sng nk jalan nnt..hehe..ye laa mana laa tau kn..ade peminat ikot balik ke..sng laa nk lari..hahaha..K laa korg sume..ade masa nnt fira post entry br lg k..hehe..bkn ape..da mcm bz skrg ni..hehe..so jarang laa nk on9 pon..hehe..


P/S: kalau ade mase fira visit blog korg sume k..harap maaf yea..:)