CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Saturday, June 11, 2011

♥ Chicken Pox Menyerang ♥



Hello hunnie bunnie!! Ada apa dengan pic atas nih?? OOPPS!! Chicken Pox..bukan baby ni je kene..org dah besar cm fira ni pon kena jugak..tu laa..masa kcik dulu tak nk kena..bila besar kena merana ouh..kepala yg sakit lebih..badan tak gatal sangat..

Mula mula fira dapat MC for 3 days..tapi macam tak cukup je nak recover balik sbb muka dah macam katak puru dah..oh NO!! hopefully xde parut yg kekal lah yea..orang tua tua cakap kalau kena chicken pox kepala yang akan sakit sakit lebih..tp mmg btol..dah tida hari berturut2 sakit kepala gila..kadang kadang sampai nk tumbang..

Tapi bila baca blog certain people..orang cakap kalau kena chicken pox tak boleh makan benda berminyak,telur n ayam..HAHA..selama 4 hari kena ni fira belasah je sume..hehe..Ada surah yang boleh diamalkan (oleh pemilik blog tu laa..) :- 

" waktu ini aku ada amalkan doa demam campak mungkin dapat membantu, doa ini dipetik daripada buku “ikhtiar penyembuhan penyakit” oleh Dato’ Dr. Haron Din. Bacaan doa melibatkan kombinasi surah Al-Fatihah, Selawat Syifa’, dan surah Al-Hasyr ayat 21-24"


P/S : alhamdullillah so far badan fira mcm dah kering laa chicken pox nye..tapi kepala mmg sakit gila..rasa nk demam je..kadang kadang ok..kadang kadang tak ok..bila tak ok tido je laa keje nye..doakan fira cepat sembuh yea kawan kawan:)