CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Thursday, November 17, 2011

♥ Terasa Gila ♥

Assalamualaikum honey boney:) Apa khabar semua?hopefully sihat lah yea..fira sekarang ni agak kurang sihat la..mana tak nya..ke-buzy-an yang melampau..haha..seriously mmg bz ouh..banyak kerja tak setel lagi..and hopefully i want to settle everything before study week..huhu..penatnya hari2 tido lambat..nak borak panjang2 pon tak sempat dah..huhu..takpe lah..kurang sikit dosa kan..ye tidak Mr Amir? hehe..merepek laa kan??heee..tapi call mak sempat yea..setiap hari sebelum g class mesti akan call mak dulu..heee..

Actuallynya fira memang terasa gila dengan someone ni..tapi takpe lah..i dun really understand what is happening..tapi takpe la..perjalanan hidup ni panjang lagi..kehadiran kawan memang sangat penting..kita jangan ingat sekarang kita senang and kita akan terus senang..mesti satu hari kita akan ditimpa kesulitan jugak..sape yang akan kita cari kalau bukan kawan? macam orang selalu cakap laa..bumi ni kan bulat..tak semestinya kita akan selalu berada di atas..hee..kadang2 akan jatuh juga..( haih..apsal emo tiba2 ni??) hahaha..poyo lah kau fira..hehe..

Dah jangan nak merepek lagi..seronok hari ni dah khamis..sebab esok xde class..at least relax sikit..tapi jangan nak over relax yea..keje minggu depan yg nk kenasubmit banyak hoi..dengan test nya lagi..hehe..enjoy sikit2 suda..heee..Ok lah..nanti story morry lagi yea..Have a nice day ya!

P/S: Sedih sikit dengan sikap anda..Thank you for being such a nice friend..:)

Friday, November 11, 2011

♥ Apa Pandangan Anda ♥

Assalamualaikum semua..Good morning..hehe..tiba2 hari ni fira rasa geli hati pulak bila baca satu post ni..so nak tny laa apa pandangan korg kan..Walaupon dalam keadaan kekangan masa ni tapi sempat lagi nak update blog kan?hehe.. Ada apa dengan gambar kat atas tu..tu laa mantan Perdana Menteri Malaysia kan..hehe..

Ocay issue nye bermula kat sini..fira ada follow satu page kat Facebook..Page Tun Dr Mahathir Mohamad..actually dah lama jugak perhatikan page tu..sebab update dia semua tak macam Tun Dr yang update..macam agak kebudak2 kan macam kita sikit lah kan..memang kat setiap post dia akan tulis ADMIN kat bawah tp issuenya pagi tadi dia ada post pasal lawak kerajaan Malaysia tak benarkan pemakaian tudung di IPTA n IPTS..itu memang lawak tapi bagi fira itu tak patut di post kat wall Tun Dr kan?? Apa pendapat korg?

So fira pon ada laa comment macam ni "kenapa post macam ni rasanya macam tak patut..sekadar pandangan" lepas tu ada ramai lagi orang lain comment tak patut post macam tu di wall Tun Dr..Admin tu tak terus meloncat..hehe..sebab dia tak boleh terima pandangan orang lain..fira igt fira je macam tak puas hati tp ada jugak golongan professional yang lain tak berpuas hati..memang timbul la kekecohan kat wall Tun Dr. macam kelakar pon ada jugak..sebab Admin dia tu macam kanak2 lagi..

Bg fira bila post yg merepek2 ni mencemar lah page Tun Dr..sebab Tun kan orang tersohor di Malaysia..tak kan lah Tun punya pemikiran macam tu..macam tak logic..hehe..So apa pandangan korang semua??hehe

P/S: Admin tu dah remove fira kat page tu..haha..and org yg tak bersependapat dgn dia..:)


Thursday, November 10, 2011

♥ I'm Coming ♥

Beloved Mom:)

Assalamualaikum everyone..Long time tak jumpa kan? U guys know wut mmg malas gila nak update blog..in other words laa kan TAK CUKUP MASA..hehe..soo many things to tell u guys..byk bnda happen tp takpe..mgadu kt ALLAH kan lbih baik..hehe..first of all nak cite pasal life bila masuk Degree ni..

Life Degree sgt lah hectic u know..bg some people yg rasa fira ni poyo ke apa lantak laa ek..i dun mind..WHY?? sbb setiap org ada tahap pembelajaran yg tersendiri..hehe..tak boleh compare dgn org lain..ada org belajar sikit je dah boleh faham..ada orang byk kali belajar baru faham..ada orang tak suka buat assignment last minute sebab nanti dia akan jadi gelabah..hasilnya pon kurang memuaskan..kerja lepas tangan..(tu diri sendiri laa..) I dun mind wut u guys wanna say bout me..yang penting fira tak suka life kelam kabut..kalau terpaksa nak buat macam mana kan..tapi kalau ada masa i'll do my best untuk siapkan untuk yang terbaik..:) Sometimes org ckp fira ni cerewet..salah ejaan masa typing tak boleh ..tapi i dunno why..lepas intern kat RHB Insurance, mmg jadi mcm tu..sbb masa kerja sana my ex-bos mmg amat particular pasal sume ni..my bos ckp kita kena bg org impress dgn cara kita buat kerja..walaupon tak tau tp kita kena buat yg terbaik..hehe..i'll keep his word..Thank You sooo much En Hanafiah..really appreciate ur advice..



The next thing, pasal Convo..alhamdulillah dah konvo jugak akhirnya..tp jgn nk over yea..br konvo diploma..hehe..bukan degree lagi..Mak cakap jangan terlalu gembira bila dah konvo sebab selagi kita tak dpt kerja kita jangan nk berbangga sgt memiliki segulung ijazah..wut to do is pray for God..insyaALLAH Allah akan bg rezeki kat kita semua..Sebab tu kita boleh tgk sekarang, ramai yg result bagus tapi tak dapat kerja jugak..tapi ada ugak yg result biasa2 je dapat kerja dulu..sbb itu adalah REZEKI yg ALLAH bg..walau mcm mana pon kita kena berdoa..hehe..






 
P/S: InsyaALLAH pasni try untuk update more ya!..hehe..kalau ada free time laa ek..:)