CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Thursday, November 10, 2011

♥ I'm Coming ♥

Beloved Mom:)

Assalamualaikum everyone..Long time tak jumpa kan? U guys know wut mmg malas gila nak update blog..in other words laa kan TAK CUKUP MASA..hehe..soo many things to tell u guys..byk bnda happen tp takpe..mgadu kt ALLAH kan lbih baik..hehe..first of all nak cite pasal life bila masuk Degree ni..

Life Degree sgt lah hectic u know..bg some people yg rasa fira ni poyo ke apa lantak laa ek..i dun mind..WHY?? sbb setiap org ada tahap pembelajaran yg tersendiri..hehe..tak boleh compare dgn org lain..ada org belajar sikit je dah boleh faham..ada orang byk kali belajar baru faham..ada orang tak suka buat assignment last minute sebab nanti dia akan jadi gelabah..hasilnya pon kurang memuaskan..kerja lepas tangan..(tu diri sendiri laa..) I dun mind wut u guys wanna say bout me..yang penting fira tak suka life kelam kabut..kalau terpaksa nak buat macam mana kan..tapi kalau ada masa i'll do my best untuk siapkan untuk yang terbaik..:) Sometimes org ckp fira ni cerewet..salah ejaan masa typing tak boleh ..tapi i dunno why..lepas intern kat RHB Insurance, mmg jadi mcm tu..sbb masa kerja sana my ex-bos mmg amat particular pasal sume ni..my bos ckp kita kena bg org impress dgn cara kita buat kerja..walaupon tak tau tp kita kena buat yg terbaik..hehe..i'll keep his word..Thank You sooo much En Hanafiah..really appreciate ur advice..



The next thing, pasal Convo..alhamdulillah dah konvo jugak akhirnya..tp jgn nk over yea..br konvo diploma..hehe..bukan degree lagi..Mak cakap jangan terlalu gembira bila dah konvo sebab selagi kita tak dpt kerja kita jangan nk berbangga sgt memiliki segulung ijazah..wut to do is pray for God..insyaALLAH Allah akan bg rezeki kat kita semua..Sebab tu kita boleh tgk sekarang, ramai yg result bagus tapi tak dapat kerja jugak..tapi ada ugak yg result biasa2 je dapat kerja dulu..sbb itu adalah REZEKI yg ALLAH bg..walau mcm mana pon kita kena berdoa..hehe..






 
P/S: InsyaALLAH pasni try untuk update more ya!..hehe..kalau ada free time laa ek..:)

2 comments:

aThidEaN said...

congrats on ur graduation!

safirah ahsanuddin said...

Thanks k.fathiyah:)