CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Saturday, May 19, 2012

To My Beloved Ayah :)

Dear Ayah,

Assalamualaikum ayah ! How's life in the after life? It must be grand for someone so special like u..How's life here on earth u asked?? Oh,nothing unusual..Bloody wars,cheatings, corruption and everything that belongs to that category..I'm glad you're not here to witness all of these anymore.

Remember that time when u told me, ' Take good care of my adek2..,Okay?? 'Don't worry ayah. Mum, Firah and Safwan will take care of my adek2..and we hope they will grow up to be just like u. Not a tad different..Ayah dear,how I wish I can be there with u..to fullfill your every request,to make sure you're ok..How I long to call u every single night to ask u if u wanted to eat dinner at home. Now our family dinner is not as merry as it used to be. Those were the happy days. Ayah, I want u to know that we still lead our lives as if you are still here. Your picture are still in the house now more than ever. Nobody can imagine the pain our family faced to lose someone so important, so full of life and so suddenly. The last four years we spent together was such a blast. Sadly, nobody knew it would be our last. Wutever it is , God picked the best place and timing for you to go.. Lucky guy u are..

Anyway,did u receive the prayers we sent to you through God?? We hope u enjoyed it. Well, ayah dear, I have to stop now, otherwise this letter would go on forever and I cannot afford to shed any more tears.. Don't forget us when you are with the beautiful angels up above because we surely will not forget you..We miss you soo damn much :((


If I die tonight,
You know it will be alright,
Just smile for me,
Reminise the fond memories..


LOVE, HUGS, KISSES, AND PRAYERS TOO,

Your Daughter, Safirah..

Wednesday, May 16, 2012

♥ Random ♥

Bestnya dapat pergi tempat macam ni..TENANG!


Assalamualaikum semua, dah lama sungguh tak berblog ni ha..hee..almost 3 month..sebelum masuk sem baru lagi rasanya..hee..tiba2 hari ni rasa nk menaip plak kan..hee..

Apa khabar korang semua?? hopefully sentiasa sihat dan berada dlm lindunganNya..Amin..Memandangkan  dah lama tak update blog, banyak benda dah happen this few months..ada sedih gembira ceria kelat pahit masin..semua ada..heee..tapi fira percaya ini semua takdir ALLAH..ALLAH memang dah aturkan perjalanan hidup kita..even kita jatuh tangga pon sebenarnya itu semua takdir Allah..apatah lagi bila cakap soal jodoh pertemuan..(eh eh tetiba plak kan cakap pasal jodoh..)..apa pun yang berlaku i'm still happy macam dulu..sebab saya hanya hilang orang yang diciptakan oleh Pencipta..masih bersyukur..

Bak kata one of my friend, mungkin seseorang tu datang dalam hidup kita untuk singgah buat sementara waktu supaya kita boleh berubah kepada yang lebih baik..bila difikir balik..mungkin betul jugak..mungkin ada yang terbaik Allah dah takdirkan untuk kita..tak gitu?? eh..apsal laa tetiba cakap pasal jodoh plak ni kan..hee..abaikan..abaikan..sekarang fira hanya berserah pada Allah sepenuhnya siapa yang bakal menjadi imam saya kelak..sama2 lah kita berdoa yea..heee..

Alright, next topic..haha..pasal study plak..haiyo..sedar tak sedar sekarang ni dah week 10 dah..amat dan akan menjadi teramat bz laa pasni..mungkin juga akan tak tido malam lagi..haha..actually it's normal..coz semua orang ada cara study yang berbeza..bagi orang yg pandai dan genus mungkin dia tak perlukan masa yang lama untuk revise..tapi bagi pelajar yang kurang pandai macam fira ni memerlukan masa yang lama berada di meja study..heee..i need to put more effort..!! Chaiyok fira..!! KEJAR CITA2 DULU BARU CINTA..eh tetiba tercakap pasal cinta lagi..hee..nampak sangat frust gila kan?? haha..actually memang rasa terkilan n kecewa n sedih sangat..sebab takda angin takda ribut jadi macam ni..ocay! jangan cakap pasal cinta lagi..hahaha..


Next topic??? Hmm..rasanya kena stop dulu laa berbloggong ni..it's study time..tak lama lagi dah nak exam ni..tapi rasa macam kosong jer otak ni..doakan saya yea kawan2..tak tau lah bila boleh berblogging ni..cuba cari masa..tapi macam xde masa je..heee..HAVE A NICE DAY! Take care hunny bunny bunn rotiii..hehe..Assalamualaikum..:)