CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I Love Flowers

I Love Flowers

Friday, September 07, 2012

Allah Lebih Sayangkan HambaNya

Assalamualaikum semua, apa khabar semua?? dah lama fira tak update blog..bz lah katakan..hehe..orang lain sibuk bercuti..tp fira amik short semester..Alhamdulillah..I'm done with my examination..sedar tak sedar this coming Monday dah start new semester macam biasa..lagi lah bz kan..mesti tak sempat nk update blog lg..sebulan sekali pon jadi lah..hehe..

Gambar kat atas ni batch fira di TKC..144 semuanya..as one batch kami semua memang rapat..mana tak rapatnya..since form 1 nangis sama2 ketawa sama2 buat kerja sama-sama, belajar sama-sama..semuanya sama-sama..Kami semua diibaratkan seperti satu keluarga..secara jujurnya, fira tak pernah jumpa sisters macam my batch mates..i really love them sooo much!! bila sorang sedih semua akan berkongsi kat page kitorg..bila sorang kawen dari Sabah Sarawak semua akan turun..itulah BATCH SPIRIT yg tak akan hilang even semua orang dah ada family masing2 pon..hehe..

From left: Arine, Arwah Adzreen, Nazi, Mirrelle and Me

On 3rd September, satu berita sedih melibatkan batch kami, iaitu Adzreen bt Dimyati..On that time fira kat surau tengah tunggu nk solat Zohor dan menduduki exam intersesi.. tiba2 dapat BBM daripada batchmates Adzreen dah passed away sebab accident di Moscow..On that time terus terduduk n tak berkata apa-apa..tak mampu nak tersenyum lagi..rasa sangat sedih..sebab one of our sisters already left us..air mata mula bertakung tp masih berjaya control sebab nak masuk exam..masa tu dah macam2 fikir macam mana kembar dia nnt?? macam mana Adzwin nnt??Adzwin adik kembar arwah Adzreen.. Lepas keluar exam baru lah on handphone balik..dah ramai orang post pasal accident yg melibatkan Adzreen dan rakan2nya otw balik ke universiti diorg dari airport Moscow..After few hours try untuk terima kenyataan..ALHAMDULILLAH..dah boleh terima Adzreen bt Dimyati dah pergi tinggalkan kami semua..da last time i met her masa bulan puasa last year..Arwah Adzreen seorang yang baik sangat..dia seorang yg pendiam..fira selalu jugak lah kena tarik tudung ngan dia..hehee..tu lah memori dengan adzreen..Adzreen satu house dengan fira..BLUE house..

Alhamdulillah, kawan2 cakap Adzwin dah ok..be strong Adzwin..I love her, we love her, Allah loves her more..Every soul will taste death. And We test you with evil and with good as trial; and to Us you will be returned. [Al-Anbiya’:35]..DARIPADA ALLAH KITA DATANG KEPADA ALLAH JUGA KITA KEMBALI..

The next day pulak dikejutkan dengan pemergian Adik Ummi Amira bt Zulkafli..Ummi pon my beloved batch mates jugak di TKC..Adik Ummi meninggal sebab accident..Ya ALLAH semoga Adzwin dan Ummi Amira sekeluarga tabah menerima dugaan dari ALLAH.. Org2 baik ni Allah sayang..sbb tu Dia panggil balik cepat..kita pun sayang dia tp apalah sangat kasih sayang kita nk dibanding dgn kasih sayang Allah yg Maha Agung..jgnlah sedih dgn pemergian arwah..sbb dia pasti gembira kembali kpd Pencipta dia, Pencipta kita semua..kita pun bakal menyusul..just a matter of time..

InsyaALLAH according to adik arwah, Jenazah Adzreen & Hanisah akan sampai di Malaysia malam ni or pagi esok Sabtu,2pagi..Semoga dipermudahkan segalanya Ya ALLAH..fira masih di Penang, insyaALLAH dah balik Shah Alam nnt nak pergi visit Adzwin dan family..insyaALLAH..Marilah kita sama sedekahkan AL-FATIHAH buat arwah Adzreen bt Dimyati, Hanisah Muhd Shah dan jugak adik Ummi Amira, Zubair Irwann Zulkafli..semoga mereka semua ditempatkan dalam kalangan orang yg beriman..Amin..